Covrigii reprezintă hrana ideală pentru românii grăbiți, aflați mereu pe fugă, care apelează la acest produs pentru a-și potoli foamea. Mai ales că acum sunt simigerii la tot pasul.
Doar că nu sunt și cei mai sănătoși, dacă ținem cont de faptul că un singur covrig conţine între 250 şi 300 de calorii şi aproximaiv 50 de grame de carbohidraţi.
Mai mult, au un indice glicemic foarte mare, ceea ce face ca nivelul zahărului din sânge să crească şi să scadă rapid. Iar, în timp, organismul dezvoltă rezistenţă la insulină, fapt care poate duce la apariţia diabetului.
Așadar, zaharurile nu mai sunt arse în totalitate, transformându-se în colesterol sau celule adipoase. Mai mult, dacă sunt consumați calzi sau fierbinți, covrigii pot irita stomacul dacă sunt consumaţi calzi.
Un covrig cu semințe de floarea soarelui, care are 80 de grame, conține următoarele ingrediente: făină albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare, 5g semințe de floarea soarelui.
Valori nutriționale:
Covrigii cu susan sunt făcuți din făină albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare, 5g seminșe de susan.
Valori nutriționale:
Covrigii cu mac sunt făcuți din făină albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare și mac – 5g.
Valori nutriționale:
Sursa foto – captură video: YouTube